Leuk leren tijdens de vakantie? Probeer eens een podcast


Ben jij nog een podcast-dummie? Dan breekt deze zomer het perfecte moment aan om er kennis mee te maken: in de hangmat, met een theetje of tijdens een avondwandeling! 

Waarom wij fan zijn? Omdat je er ook wat van kan leren. 

Van deze drie podcasts steek je heel wat op:

1. From Scratch Podcast

  Wekelijkse podcast van Nigel Paine en Martin Couzins over leren op de werkplek, met titels als ‘How to define a learning culture’ of ‘peer learning: fundamental for he organisation’. Het gaat om korte afleveringen van maximum 10 minuutjes: ideale proevertjes van deze formule. Maar wees gewaarschuwd: de verleiding is groot om door te klikken naar een volgende opname.
  --> naar de podcast -->

  2. The Smart Thinking Podcast

  De podcasts van Ted Neitzke zijn in principe gericht naar iedereen die met kinderen werkt. Maar de kaders en reflectieoefeningen rond thema’s zoals leiderschap, motivatie en verandering zullen jou zeker ook interesseren. Een aflevering duurt 15 à 20 minuten en zet je ertoe aan om na te denken en stappen te zetten in je eigen werk.
  --> naar de podcast -->

  3. Coach Jan Podcast

  De afleveringen zijn gesprekken van Coach Jan met bekende en minder bekende personen die succes ervaren in wat ze doen of die een opmerkelijke missie hebben in het leven. De gesprekken zijn luchtig én inspirerend. Je ontdekt interessante literatuur en concrete handvaten om iets aan te pakken. De gesprekken duren 10 tot 45 minuten.
  ---> naar de podcast -->

  Logo

  door Patricia Van Dessel | projectbeheerder levenslang leren bij VIVO vzw

  Gebeten door de leermicrobe ijvert Patricia voor een positief leerklimaat in organisaties. Deze missie levert heel wat inzichten en inspiratie op. Info die Patricia maar al te graag deelt. Bij VIVO houdt Patricia (onder andere) het vuur aan de lont door:  

           - een aanbod rond verbindende communicatie mogelijk te maken voor medewerkers
           - de website www.lerenindesocialprofit.be te onderhouden en te stofferen
           - lerende netwerken te begeleiden over het thema ‘werkbaar leiding geven’ voor leidinggevenden uit de sector.
           - na te denken over nieuwe manieren om de impact van onze doelstellingen te verhogen
           - vast te houden aan het credo 'practice what you preach'. 

  Geprikkeld? Of waardevolle ideeën voor Patricia? Neem contact op.