Psychologische veiligheid in teams


Hoe creëer je een veilig werk- en leerklimaat in jouw team? Hoe zorg je ervoor dat mensen zich kwetsbaar durven opstellen en hun onzekerheden durven te bespreken? Da's veruit de meest gestelde vraag tijdens de proefsessies van de Goestinggenerator. Waarom zelf antwoorden als we dé expert ter zake de pieren uit de neus kunnen vragen... Dr. Hermina van Coillie deelt haar inzichten en geeft praktische en concrete antwoorden.

Voldoende getriggerd? Dan ben je klaar om zelf aan de psychologische veiligheid in jouw team te werken. VIVO kan je daarbij helpen:

  • bestel als social-profitorganisatie kosteloos een exemplaar van de Goestinggenerator en start zelf een veilig gesprek. Bijvoorbeeld over Autonomie, Verbondenheid of Groei (competenties)... Benieuwd hoe je er eentje in huis haalt? Wat het ding precies doet of wat het voor collega's uit andere organisaties opbracht? Check de Goestinggenerator
  • bekijk het gratis aanbod dat VIVO voor de social profit samenstelde: bijvoorbeeld de vorming verbindende communicatie
  • toch nog iets meer nodig om met vertrouwen aan de slag te gaan? Duik in de toolbox van Icoba en gear up.

Veilige vaart!

Logo

door Hermina Van Coillie | dr. in de psychologie en zaakvoerder bij Flourish

Hermina Van Coillie, Dr. in de psychologie, is motivatie-expert, keynote speaker, docent in verschillende HRM-postgraduaatopleidingen, auteur, senior consultant en zaakvoerder bij Flourish.
Hermina focust zich op een nieuwe manier van motiveren. Zonder controle, zonder macht of status, maar vanuit een diep vertrouwen en echte connectie. Ze leert je niet alleen hoe je anderen optimaal motiveert, maar ook hoe je jezelf optimaal kan motiveren. Ze baseert zich hiervoor op de zelfdeterminatietheorie, één van de meest invloedrijke theorieën van deze eeuw.
In april 2021 bracht ze haar eerste boek uit, dat ze schreef samen met prof. Dr. Anja van den Broeck, Motiveren zonder controleren. Aan de slag met de zelfdeterminatietheorie op de werkvloer!